Corel AfterShot Pro

Jos ihmettelet, miksi Bibble-raakakuvamuunnin ei ole mukana testissä, vastaus on tässä: Corel on ostanut Bibblen, ja After­Shot Pro on Bibble 5 Pro -ohjelman suora jatkaja.

#Ohjelmistot #Corel
7.4

Jos ihmettelet, miksi Bibble-raakakuvamuunnin ei ole mukana testissä, vastaus on tässä: Corel on ostanut Bibblen, ja After­Shot Pro on Bibble 5 Pro -ohjelman suora jatkaja. Ohjelma käynnistyy hitaasti, mutta tiedostojen muunto sujuu ripeästi ja ongelmitta. Ohjelma on selkeä ja sitä on helppo käyttää myös silloin, kun käytössä on pieni näyttö. Liukusäädinten tehtävää ei ilmaise pelkkä teksti, vaan siihen viittaa myös säädinten ulkoasu. Ohjelmassa on hyvä suoristustyökalu, joka korjaa hyvin objektiivin aiheuttaman vääristymän ja vinjetoinnin kuvan exif-tietoja hyödyntäen. Tämä ominaisuus toimi ainakin kuvissa, jotka oli otettu tässä testissä käytetyillä objektiiveilla. Ohjelmassa voi myös muiden hyvien ohjelmien tapaan kohdistaa säädöt vain kuvan tiettyyn osaan. Ohjelma selviää helpoista kuvista erinomaisesti, mutta vaativimpien kuvien kanssa sillä oli hiukan ongelmia. Testikuvasta, jossa oli väärin valotettu testitaulu, Corel ei selvinnyt yhtä hyvin. Ongelmia tuotti ennen kaikkea kohinanvaimennus, jossa Corel on selvästi parhaita kilpailijoita jäljessä. Arvosanaa laskee myös se, että kloonaavan leimasimen käyttö on hankalaa, koska sen yhteydessä käytetään tasoja. Myös kuvan vienti tai tallentaminen uudennimiseksi tiedostoksi on hankalaa. Kuvaa ei voida tallentaa dng-muotoon.

Arvio

Corelin AfterShot Pro saattaa olla hyväkin valinta raakakuvamuuntimeksi Linux-koneeseen tai pieninäyttöiseen kannettavaan. Yleiskäyttöistä ohjelmaa etsivälle markkinoilla on parempiakin vaihtoehtoja.

Ominaisuudet

Merkki
Corel