Corel PhotoMirage

Ohjelma on helppo ja intuitiivinen, ja kestää vain muutaman minuutin luoda keinotekoinen tehoste, joka saa kuvan erottumaan muista. Lopputulos ei aina näytä luonnolliselta, emmekä oikein pysty arvioimaan, tarvitsevatko jotkut kuvaajat todella tällaista ohjelmaa.

tekijä Välineopas #Ohjelmistot #Corel
8.5

PhotoMirage ei ole videoiden muokkausohjelma eikä kuvankäsittelyohjelma. Se on animaatio-ohjelma, jolla voi luoda liikettä jpeg-, tiff-, raw-, gif-, bmp- tai png-muotoisiin kuviin. Ohjelman käyttö on helppo aloittaa, ja mukana on hyvät englanninkieliset opetusvideot. Kuva avataan ja siihen piirretään pieniä nuolia, jotka osoittavat toivotun liikkeen suunnan. Kohdat, joiden ei pidä liikkua, maskataan. Hyvänä vinkkinä mainittakoon, että nuolien pitää olla lyhyitä ja maskin pitää olla reilusti suurempi kuin alue, jonka sen on tarkoitus peittää. Hyvän tuloksen edellytyksenä on, että kohteeksi valitaan animoitavaksi sopiva kuva. Kuvassa voi olla esimerkiksi rakennus, jonka ylitse kulkevat pilvet voi animoida. Sitten painetaan play-painiketta ja tarkistetaan, näyttääkö animaatio oikealta. Jollei tulos ole täydellinen, on helppo palata takaisin ja korjata asia. Kun tiedosto on saatu valmiiksi, voidaan käyttää PhotoMiragen intuitiivista vie-toimintoa, jolla animoitu kuva voidaan tallentaa mpeg4:nä, minkä jälkeen se on valmis ladattavaksi esimerkiksi Facebookiin tai YouTubeen. Käsityksemme Photo-
Miragesta on, että ilman sitä tulee hyvin toimeen. Ohjelman omista lähtökohdista arvioituna se on kuitenkin kätevä. Se tekee, mitä täytyy, ja pitää, minkä lupaa. Onko tulos yhtä hyvä kuin aito video? No ei nyt sentään.

Arvio

Se tekee, mitä täytyy, ja pitää, minkä lupaa.

Ominaisuudet

Merkki
Corel