DXO Optics Pro 8 Standard

DxO-muuntimen uudessa versiossa on hyvät mahdollisuudet korjata valotusta ja objektiivin optisia virheitä.

#Ohjelmistot #DxO
9.0

Kun kontrastia on liikaa tai osa kuvasta on joko liian vaalea tai liian tumma, sen korjaaminen raakakuvamuuntimen liukusäätimillä ei aina ole kovin helppoa. Ranskalainen DxO on tehnyt tällaisesta korjailusta erittäin helppoa. Tarvitsee vain käyttää DxO Smart Lighting -liukusäädintä, niin taivaan kirkkaus vaimenee, mutta säätö ei kuitenkaan vaikuta kuvan muihin, sopivasti valottuneisiin osiin. Tämä toiminto havaitsee, onko kuvassa säätöä kaipaavia tummia tai vaaleita alueita tai molempia, ja korjailun se hoitaakin hyvin. Säädin vaikuttaa lähes nerokkaalta. DxO:ssa on myös säätimet, joiden avulla voi jälkeenpäin hienosäätää huippuvaloja, keskisävyjä ja varjoja. Kuvan valotusta automaattisesti korjaava Exposure compensation ei aina osu ihan oikeaan, mutta se ei ole kovin suuri ongelma, sillä sen voi helposti kytkeä toiminnasta.
DxO:lla voi korjata automaattisesti kameran ja objektiivin virheitä. Tulokset ovat erinomaisia. Ohjelma tunnistaa yli 10 000 kamerarungon ja objektiivin yhdistelmää.

Arvio

Erinomainen raakakuvamuunnin, joka korjaa useamman kameran ja objektiivin virheitä kuin Lightroom. Nyt myös valoisuuden korjailumenetelmät ovat huippuluokkaa. Käyttö vaatii hieman totuttelua, mutta tulokset ovat vaivan arvoisia.

Ominaisuudet

Merkki
DxO