Microsoft Windows 8 Pro

Kaksi käyttöliittymää samassa käyttöjärjestelmässä kuulostaa erikoiselta. Microsoftin uutuus on monella tavalla mielenkiintoinen.

#Ohjelmistot #Microsoft
8.8

Windows 8 ei ole mikään tavanomainen päivitys. Lyhyesti sanottuna asian ydin on se, että Microsoft on laittanut Windowsin tutun työpöydän päälle uuden lisäkäyttöliittymän, joka on optimoitu kosketusnäyttöjä varten. Järjestelmässä on myös joukko pienoisohjelmia, jotka muistuttavat iOS- ja Android-mobiililaitteiden sovelluksia. Uutta käyttöliittymää on helppo käyttää sormella osoittamalla ja sen visuaalinen toteutus on toimiva. Se on hyvä ratkaisu silloin, kun luetaan näytöltä uutisia tai kirjoitetaan sähköpostiviestejä, mutta kun käydään käsiksi vähän monimutkaisempiin tehtäviin, kuten kuvankäsittelyyn, käyttäjä huomaa pian tutun Windows-käyttöliittymän työpöytineen kätevämmäksi. Vaihtelu kahden käyttöliittymän välillä tuntuu aluksi oudolta, mutta jonkin ajan päästä tähän ratkaisuun kyllä tottuu. On Windows 8:ssa monia parannuksiakin. Se käynnistyy nopeammin kuin aikaisemmat versiot ja käyttää myös säästeliäämmin tietokoneen resursseja.

Arvio

Windows 8 vaatii totuttelua. Se toimii samalla tavalla sekä tavallisessa että taulutietokoneessa. Kahden käyttöliittymän välillä vaihtelu on hämäävää. Uusi järjestelmä on nopea ja sisältää monia hyödyllisiä parannuksia.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft