ON1 Photo RAW 2019

Hyvä raakamuunnin hyvään hintaan. Monia kehittyneitä toimintoja helppokäyttöisessä ohjelmassa. Ei omia moduuleita esimerkiksi tulostukseen tai verkkokäyttöön. Valmiiden kuvien vienti hidasta.

#Ohjelmistot #ON1
8.8

Ensimmäinen heti vastaan tuleva etu ON1:ssä on, että ohjelma käyttää lähtökohtana tietokoneen kansiojärjestelmää, minkä vuoksi kynnys järjestelyyn ja kuvankäsittelyyn on matala. Kuviin pääsee käsiksi myös pilvestä, esimerkiksi Dropboxista. Monet toiminnot, esimerkiksi Details ja Lens Corrections, ovat yhtä hyvin hahmottuvia kuin Lightroomissa.
Toinen etu suhteessa Lightroomiin on, että ohjelmassa voidaan käyttää tasoja ja ennen kaikkea uutta Auto Align Layers -toimintoa. Siinä ON1 kohdistaa kuvasarjan kuvat automaattisesti, joten tasot voi yhdistää tai esimerkiksi maalata henkilön näkyville useisiin kohtiin maskeja ja tasoja käyttäen. Se toimii hyvin. Uusi Focus Stacking -toiminto ei ole yhtä vaikuttava. Vaikka ohjelma onnistui yhdistämään viisi eri kohtiin tarkennettua raakakuvaa 20 sekunnissa, tulos oli pettymys, sillä kuvissa näkyi pikselöityneitä alueita. Jos Lightroom-luettelon haluaa kopioida ON1:een, sen toi tehdä muutamalla napsautuksella, ja säädöt ja Collections seuraavat mukana. Piintyneet Lightroom-käyttäjät tarvitsevat varmaankin lisäpotkua vaihtaakseen puolta, mutta kuvaajille, jotka eivät halua maksaa kuukausimaksua, ON1 on hyvä vaihtoehto.

Arvio

Piintyneet Lightroom-käyttäjät tarvitsevat varmaankin lisäpotkua vaihtaakseen puolta, mutta kuvaajille, jotka eivät halua maksaa kuukausimaksua, ON1 on hyvä vaihtoehto.

Ominaisuudet

Merkki
ON1