Phase One Capture One Pro 12

Raakamuunnin Capture One Pro on lopultakin saanut samanlaiset maskaustyökalut kuin Ligthroomissa on, ja se käyttää niitä vielä nokkelammin kuin kilpailija.

tekijä Välineopas #Ohjelmistot #Phase One
8.9

Phase One Capture One Pro 12 on erinomainen raakamuunnin, johon on nyt tullut uusi ja parempi käyttöliittymä. Siinä on uudenlaiset kuvakkeet ja rakenne, jonka ansiosta siinä on helpompi navigoida. Se onkin tarpeen, sillä tämän ammattilaistason ohjelman oppiminen ei ole aivan yksinkertaista. Capture One Pro 12:ssa on tarjolla loputtomalta tuntuva määrä säätömahdollisuuksia, jotka saavat pään pyörälle, ja ohjelman oppiminen vie aikansa. Mutta kun sen kanssa on kerran tullut tutuksi, mahdollisuudet kuvien säätämiseen ovat täydelliset. Käyttöliittymän ja näppäimistöoikotiet voi räätälöidä täsmälleen mieleisikseen, mikä sallii joustavuuden ja mahdollisuuden tehdä räätälöintejä aiheen mukaan.
Suurimpia uutuuksia 12. versiossa ovat Linear Gradient Mask- ja Radial Gradient Mask -maskaustyökalut, joiden ansiosta voidaan valita, mitä alueita säädöt koskevat, sekä Luminosity Mask, jota käytettäessä voidaan valita, kuinka valoisiin kohtiin tehtävät säädöt vaikuttavat. Näihin työkaluihin liittyy kiinteästi mahdollisuus käyttää tasoja toisin kuin kilpailija Lightroomissa. Maskit voidaan tehdä omille tasoilleen, jolloin niiden läpinäkyvyyttä on helppo säätää tai poistaa säädöt käytöstä. Se toimii todella mainiosti.
Viennin, tuonnin ja säätöjen nopeus on hyvä. Meiltä 2000 raakatiedoston tuonti vei viisi minuuttia 54 sekuntia. Sen jälkeen kesti 40 minuuttia, että kaikista tiedostoista oli tehty miniatyyrikuvat. Samaan aikaan saattoi työstää muita kuvia.
Capture Onen voi ostaa omakseen 270 eurolla tai vuokrata 18 eurolla kuukaudessa. Hinta on kallis, sillä Lightroomin ja Phtoshopin vuokraus maksaa vain pyöreästi 12 euroa kuukaudessa.

Arvio

Capture One Pro 12 tarjoaa ihanteelliset mahdollisuudet valotuksen ja värien tarkkaan säätämiseen. Uudet maskaustyökälut ovat todella hyvät.

Hinta on korkea ja oppiminen vaatii paneutumista. Lightroom Classic CC ja Photoshop ovat siksi edelleen parempi valinta amatöörikuvaajalle.

Ominaisuudet

Merkki
Phase One