PSE2018_3in_boxshot_3D_shadow

Photoshop Elements 2018

Adobe on perinteelleen uskollisena tuonut myyntiin uuden vuosiversion Elementsistä. Vaikka ohjelma on edelleen hyvä, kaipaisimme jo suurta uudistusta.

#Ohjelmistot #Photoshop
8.8

Photoshop Elements 2018 on järjestyksessä 16. versio, mutta yllättävää kyllä sen nimi ei ole Elements 16. Uusi nimi antaisi ymmärtää, että vuosi 2018 olisi se, jolloin Adobe todella täydentäisi ohjelmaa uusilla, kehittyneillä toiminnoilla. Valitettavasti suurimmat uutuudet ovat tehosteita Guided-välilehdellä. Siellä voi tehdä muun muassa kaksoisvalotuksia ja akvarelleja, joista Elements selviää mainiosti. Organizer-osiossa on useampia uutuuksia, muun muassa Auto Curate -toiminto, jossa ohjelma valitsee kansion parhaat kuvat. Se toimiikin erinomaisesti.
Elements on edelleen hyvä ohjelma sekä kuvankäsittelyyn että kuvien järjestelyyn. Käyttöliittymä on samanlainen kuin ennenkin, joten se on intuitiivinen ja siitä saa helposti yleiskuvan.
Ei ole epäilystäkään, että Adobe on Elementsiä kehittäessään pureutunut erityisesti siihen, että kuvankäsittely sujuu helposti ja että hienoja tehosteita voidaan luoda käden käänteessä. Guided-välilehdellä on tarjolla peräti 49 mahdollisuutta. On hiukan ärsyttävää, että muuten erinomaiseen raakamuuntimeen ei ole rakennettu useampia niistä toiminnoista, jotka ovat tuttuja Photoshop CC:stä ja Lightroomista, esimerkiksi objektiivivirheiden korjausta. Sama koskee erilaisia työkaluja ja 3D-mahdollisuksia, joita CC-versiossa on runsaasti, esimerkiksi Pen Toolia, joka varmasti ilahduttaisi käyttäjää.
Kun CC-jäsenenä sekä Photoshop CC:n että Lightroom CC:n saa 12,40 euron kuukausimaksulla – siis alle 150 eurolla vuodessa – Elements ei enää ole halpa vaihtoehto isolleveljelle. Sen sijaan saattaa olla hyvinkin järkevää ostaa Photoshop Elements yhdessä Premiere Elements -video-ohjelman kanssa, sillä paketti, jossa on molemmat ohjelmat, maksaa 155 euroa.

Arvio

Luotettava ja hyvä ohjelma kuvankäsittelyyn. Mukana hyvä raakamuunnin. Käytettävyys on huippuluokkaa, ja luovat osiot ovat mainiota.
Vaikka raakamuunnin on hyvä, kaipasimme lisää mahdollisuuksia ja useampia kehittyneitä toimintoja. Hinta on aivan Creative Cloudin tuntumassa.

Ominaisuudet

Merkki
Photoshop