Picturecode Photo Ninja 1.1.2

Photo Ninjan voi asentaa ja sen ominaisuuksia voi kokeilla, mutta jos haluaa tallentaa kuvat jpeg-muotoon, ohjelma pitää ostaa tai pyytää kirjallisesti 14 vuorokauden kokeilulisenssiä.

#Ohjelmistot #PictureCode
7.0

Photo Ninjan voi asentaa ja sen ominaisuuksia voi kokeilla, mutta jos haluaa tallentaa kuvat jpeg-muotoon, ohjelma pitää ostaa tai pyytää kirjallisesti 14 vuorokauden kokeilulisenssiä. Ohjelman käyttöliittymä on melko kehittymätön. Kaikki tekstit, jopa ohjelman pääosien linkit Browser ja Editor, on kirjoitettu samalla pienellä kirjaintyypillä. Kuvan avaamiseen ja työskentelyn aloittamiseen kuluu viisi kertaa niin pitkä aika kuin muilla ohjelmilla. Muut toiminnot eivät ole sen nopeampia. Kun säätö on tehty, pariin sekuntiin ei tapahdu mitään, ja sitten kuva alkaa päivittyä isoina neliöinä keskeltä kohti kulmia. Se että ohjelma joutuu lujille, näkyi siinäkin, että se silloin tällöin kaatui. Picturecode tunnettiin alkujaan Noise Ninja -kohinanvaimennusohjelmasta, ja tämä on myös Photo Ninjan paras puoli. Kuvan tummia osia voi vaalentaa huomattavasti sen pilaamatta mustan toistoa, ja kohinanvaimennus oli melkein yhtä hyvä kuin Adobella. Vinjetoinnin eli kulmien tummumisen korjaus, jossa hallitaan kuvan keskustan ja kulmien välistä eroa, on hankalaa. Ohjelmassa on automaattinen toiminto, ja käyttäjän pitää opettaa ohjelmaa tallentamalla profiili kameraa ja eri polttovälejä varten. Hiukan vinossa olevan horisontin oikaisun pitäisi olla helppoa, mutta niin asia ei tässä ohjelmassa ole.

Arvio

Photo Ninjalla voi muuntaa raakakuvia, mutta se on kyllä aika työlästä. Picturecoden kohinanvaimennus teki testaajiin vaikutuksen, mutta kaiken kaikkiaan ohjelma on liian kallis ja työnkulku aivan liian hidas.

Ominaisuudet

Merkki
PictureCode