PortraitPro 18 Standard

Hieno ohjelma Mac- ja pc-koneille. Hyvät työkalut, joilla muotokuvista saa täydellisiä. Edullinen hinta. Liitännäinen on lähes tuplasti niin kallis kuin perusohjelma. Automaattinen maskaus voisi olla parempi.

tekijä Välineopas #Ohjelmistot #Portrait Professional
8.8

PortraitPro-ohjelma, jonka nimenä aiemmin oli Portrait Professional, on tarkoitettu muotokuvaajille ja on monin tavoin vaikuttava. Se käyttää niin sanottua AI:ta eli keinoälyä, joka perustuu kymmeniin kuvaotoksiin. Se rekisteröi silmät, suun, nenän, hiukset, kulmakarvat ja kasvojen muodon ja tekee sen perusteella automaattisia muokkauksia. Ne ovat hämmästyttävän hyviä, samoin automaattinen ihon sävyn korjaus. Testasimme ohjelmaa kuvilla, joissa ihon sävy oli punertava, ja se osui erittäin luonnolliseen sävyyn. Muutoksien hienosäätöä varten on lukuisia liukusäätimiä. Hienosäädössä voi keskittyä yksityiskohtiin ja muotoilla kasvojen kaikkia osia. Ohjelmalla voi esimerkiksi lisätä rengassalaman heijastuksen silmin tai meikkiä kasvoille. Muotoilussa on oltava varovainen, jottei lopputulos ole luonnoton. Kohteen voi myös syvätä ja lisätä kuvaan uuden taustan. Siinä automatiikka ei toimi optimaalisesti, mutta sivellintyökaluilla pääsee hyviin tuloksiin. On etu, että esiasetukset voi tallentaa myöhempää käyttöä varten. Standardiversiota ei voi käyttää Photoshopin eikä Lightroomin lisäohjelmana. Siihen tarvitaan 80 euron hintainen Studio-versio, joka pystyy käsittelemään myös raakatiedostoja.

Arvio

Standardiversiota ei voi käyttää Photoshopin eikä Lightroomin lisäohjelmana. Siihen tarvitaan 80 euron hintainen Studio-versio, joka pystyy käsittelemään myös raakatiedostoja.

Ominaisuudet

Merkki
Portrait Professional