Silkypix Developer Studio Pro5

Japanilainen Silkypix käännettiin japanista englanniksi vasta viisi vuotta sitten. Monille Silkypix on tuttu ohjelma, sillä se kuuluu Panasonicin järjestelmäkameroiden varustukseen.

#Ohjelmistot #Silkypix
6.8

Japanilainen Silkypix käännettiin japanista englanniksi vasta viisi vuotta sitten. Monille Silkypix on tuttu ohjelma, sillä se kuuluu Panasonicin järjestelmäkameroiden varustukseen. Kameroiden mukana toimitetaan versio 3, kun taas testissä on uusi, melko kallis versio Pro 5. Ohjelman käyttöliittymä on miellyttävä ja vaikuttaa melkein kolmiulotteiselta. Jos säädöt tallennetaan asetusyhdistelmiksi, niitä kutsutaan nimellä cloakroom, vaatekaappi. Vähemmän näppärä piirre on se, että jotkut tärkeät työkalut, kuten esimerkiksi pyöritys ja vinjetointi, eivät ole työkalupalkissa. Ne ovat olemassa, mutta vakioasetuksin ne eivät ole käytettävissä. Kun nekin on otettu näkyviin valitsemalla valikosta View, Silkypixillä työskentely on paljon mukavampaa. Kovin hyvä käyttömukavuus ei kuitenkaan ole, sillä ohjelma päivittää kuvaa hitaasti, vähän niin kuin Photo Ninja. Aina kun jokin toiminto, esimerkiksi värien säätö, on saatu tehdyksi, pitää kuva päivittää painiketta napsauttamalla, ennen kuin voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen, vaikkapa terävyyden säätöön. Silkypix on parhaimmillaan sellaisessa käytössä, jossa kokonainen kansiollinen kuvia muunnetaan yhdellä kertaa, mutta jos haluaa joka kuvan mahdollisimman hyväksi, kuvat pitää tietysti säätää yksitellen. Silkypix ei ole testin parhaiden tasoa.

Arvio

Kun on aktivoitu kaikki tarvittavat työkalut, Developer Studio Pro 5 toimii asiallisesti, mutta sen päivitysnopeus on hidas. Jotta tuote olisi tasapainoinen kokonaisuus, hinnan pitäisi olla kolmannes nykyisestä.

Ominaisuudet

Merkki
Silkypix