Topax Impression

Topaz on toimiva kuvankäsittelyohjelma taiteellisesti suuntautuneelle kuvaajalle, joka haluaa kuviinsa Aidon näköisiä piirros- ja maalaus­tehosteita. Lisäksi sen käyttö on nopeaa.

#Ohjelmistot #Topaz
9.0

Adobe pudotti Oil Paint -suotimen pois viimeisimmästä Photo­shop CC (2014) -versiosta. Se harmitti erityisesti niitä, jotka muokkaavat kuvistaan digitaalisia maalauksia. Juuri ilmestynyt Topaz Impression kuitenkin pelastaa tilanteen. Ohjelmasta löytyy nimittäin 47 erilaista klassisen tyylin esiasetusta, esimerkiksi Da Vinci Pencil, Monet ja Cezanne. Lisäksi ohjelmalla voi jäljitellä 72 erilaista kangastyyppiä ja 14 sivellinmallia. Kaikkia ominaisuuksia siveltimen koosta kirkkauteen ja värisävyihin voi säätää. Näin jokainen voi luoda oman taiteellisen tyylinsä. Muokkaukset tehdään liukusäätimillä, joiden käyttö on helppo ja nopea omaksua.

Kun kuva on avattuna ohjelmassa, valitun tehosteen vaikutus näkyy heti esikatselukuvassa. Vaikutelma on luonnollinen niin lyijykynä- kuin maalaustehosteellakin. Jos käyttää paljon Photo­shop Elementsin taiteellisia tehosteita, itsenäisenä ohjelmana tai esimerkiksi Photoshopin liitännäisenä toimiva Topaz Impression tarjoaa monia kiinnostavia mahdollisuuksia.

Arvio

Topaz Impression toimii hyvin Photoshopin liitännäisenä tai itsenäisenä ohjelmana. Käyttöliittymä on helppo omaksua, ja tehosteiden lopputulos vaikuttaa realistiselta. Ohjelman hinta on melko kova, jos käyttää taidemaalaustehosteita kuvankäsittelyssä vain harvoin.

Ominaisuudet

Merkki
Topaz