Topaz DeNoise AI 2.0

Ohjelma pystyy poistamaan valokuvien kohinan vakuuttavasti, mutta kaikki muu ei toimi ilman harmeja.

tekijä Välineopas #Ohjelmistot #Topaz
8.6

DeNoise-ohjelmalla saadaan aikaan siistiä jälkeä kohinanpoiston osalta. Pidimme erityisesti automaatitoiminnosta, joka poistaa kohinan mutta ei kohtele terävyyttä ja yksityiskohtia kaltoin. Lopputulos on parempi kuin Lightroomin vastaava, ja jopa DxO Photo Lab -ohjelman hyvä Prime-kohinanpoisto häviää DeNoiselle. Ohjelmalta vei kuitenkin yli neljä minuuttia tallentaa käsittelemänsä, ISO 6400:lla otettu 24 megapikselin kuva.
Ohjelma käsittelee raakakuvia ja osaa tallentaa niitä mm. DNG-muotoon, joten käsittelyä voidaan jatkaa muilla ohjelmilla. Valitettavasti värit kuitenkin latistuvat ja vääristyvät niin, että niitä on mahdotonta korjata Lightroomilla. DeNoise-ohjelmaa voi kuitenkin suositella esimerkiksi Lightroomin liitännäiseksi nimenomaan kohinanpoistoon.Ohjelma pystyy poistamaan valokuvien kohinan vakuuttavasti, mutta kaikki muu ei toimi ilman harmeja.

Arvio

DeNoise poistaa kuvakohinan erinomaisesti ja koskematta liikaa terävyyteen, mutta on hidas, ja raakamuunnin jättää toivomisen varaa.

Ominaisuudet

Merkki
Topaz