Topaz Detail 3

Topaz kehittää teknisesti eturivin suotimia, jotka ovat jopa parempia kuin Adoben omat suotimet. Detail 3 on yksi näistä.

#Ohjelmistot #Topaz
9.0

Kun kuvankäsittelyssä koetetaan parantaa terävyyttä, mennään helposti liiallisuuksiin, jolloin tumman ja vaalean rajakohdissa näkyy rumia kirkkaita raitoja ja tummilla varjoalueilla voimakasta rakeisuutta. Topaz Detail -terävöintisuotimen avulla kuvaan voidaan lisätä terävyyttä reippaammin ilman näitä ikäviä sivuvaikutuksia. Tällä tavoin saadaan kuvan yksityiskohdat ja pintarakenteet esiin erittäin näyttävällä tavalla. Ohjelman käyttöliittymän oikealla puolella ovat käsin käytettävät säätimet, vasemmalla valmiit yhdistelmät, joilla säädetään esim. pääasiassa vaaleita tai tummia alueita. Detail 3 toimii erittäin nopeasti ja sen käyttö on helppoa. Ohjelma asentuu ongelmattomasti esimerkiksi Elementsin, Photoshopin ja Paintshop Pron liitännäiseksi, ja se käynnistetään samalla tavalla kuin muutkin näiden ohjelmien vastaavat työkalut. Lightroomin kanssakin Topaz Detailia voi käyttää, mutta silloin kuvasta syntyy kaksi versiota, joista toisessa on Lightroomin tekemät säädöt, toisessa taas Topazin säädöt.

Arvio

Detail 3 on hyvä terävöintityökalu, joka toimii Photoshopin ja Elementsin liitännäisenä. Sillä kuvaa voi terävöidä voimakkaasti ilman sivuvaikutuksia. Käyttöliittymä on selkeä ja hinta kohtuullinen. Lightroomin seuralaiseksi se ei sovellu yhtä hyvin.

Ominaisuudet

Merkki
Topaz