Topaz-Studio-Interface

Topaz Studio

Helppo, hyvä ja ilmainen kuvankäsittelyohjelma

#Ohjelmistot #Topaz
8.5

Topaz on aiemmin ilahduttanut meitä erinomaisilla Photo­shopin lisäohjelmilla. Topaz Studio merkitsee entistä kunnianhimoisempaa ratkaisua ja samalla edullisempaa hintaa. Topaz Studio on ilmainen kuvankäsittelyohjelma, joka toimii sekä Windows- että Mac-koneissa. Se voi toimia joko itsenäisenä ohjelmana tai sen voi asentaa liitännäiseksi Photoshopiin tai Lightroomiin. Topaz Studio tarjoaa kuvankäsittelyn ja raakakuvamuunnosten perustoiminnot ja se kykenee pitkälti samaan kuin Lightroomkin. Käyttöliittymä ei kuitenkaan ole yhtä virtaviivainen eikä graafisestikaan niin miellyttävä.
Vastaavasti ohjelman avulla on helppo päästä alkuun, ja perusasioita, kuten värejä, terävyyttä ja kontrastia voidaan säätää hiiren napsautuksella, kun Lightroomissa täytyy käyttää liukusäätimiä ja liikkua lukuisilla välilehdillä. Topaz Studion säädöt menevät useimmiten kohdalleen yhdellä napsautuksella, mutta esimerkiksi värien säätämiseen jäimme kaipaamaan Lightroomin tarkempia säätöjä. Jos ohjelmalla halutaan tehdä ammattimaisempia säätöjä, kuten kohinanpoistoa tai syvyysterävyyden muokkaamista, sitä varten voi ostaa suotimia yksittäin tai koko suodinpaketin hintaan 120 euroa.
Työskentely on kohtuullisen nopeaa, joskaan ei aivan niin nopeaa kuin Lightroomilla. On kuitenkin hienoa, että ohjelma tunnistaa aivan uusimpienkin kameroiden raakatiedostot. Meitä miellytti myös automaattinen objektiivinkorjaustoiminto, joka poistaa nokkelasti vääristymät. Batch-toiminnon avulla on helppo työstää useita kuvia samalla kertaa, joten samalta paikalta ja samoissa valaistusoloissa otetut kuvat saa korjatuksi käden käänteessä. Topaz Studio toimii myös itsenäisenä käyttöliittymänä Topazin muihin ohjelmiin, kuten esimerkiksi Topaz DeNoiseen ja Topaz Impressioniin.

Arvio

Tehokas raakamuunnin ja asiallinen kuvan-
käsittelyohjelma saatavilla ilmaiseksi.
Käyttöliittymä ei miellytä silmää, ja esimerkiksi
kohinanpoistosuodin pitää ostaa erikseen.

Ominaisuudet

Merkki
Topaz