nissin_i60A

Nissin Digital i60A

Pieni ja monipuolinen

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Nissin
8.6

Nissinin uusi i60A sopii useimpiin järjestelmäkameramerkkeihin. Pienen salaman ohjeluku on 60. Testasimme sitä Canon EOS -kinokameralla ja olimme siihen hyvin tyytyväisiä. I60A pärjää useimmissa tilanteissa, mutta ryhmäkuvat tuottavat hankaluuksia. Pieni koko on suuri etu – i60A:ta on helppo pitää mukana ja se sopii erityisesti peilittömiin järjestelmäkameroihin. Painikkeet ja säätökiekot ovat pienenpuoleiset, mutta laitteesta on helppo valita esimerkiksi valotuksenkorjaus, jota voi säätää kaksi aukkoa ylös- ja alaspäin. Salamassa on myös videovalo. Laite on hyvä lähikuviin, mutta ongelmia alkaa olla yli kahden metrin etäisyyksillä. Salamaan menee neljä AA-paristoa. Varautumisaika harmittaa, sillä se on aina puoli sekuntia jokaisen täydellä teholla otetun neljän kuvan sarjan jälkeen. Esimerkiksi Canonin ja Nikonin saman ohjeluvun salamat ovat selvästi nopeampia.

Kompakti muotoilu tekee salamasta sopivat Fujifilm-kameroide omistajille, sillä se käy Fujifilm X-Pro 2:een ja X-T2:een. Salamapää kääntyy 180 astetta sivulle ja 90 astetta ylöspäin. Yhdessä Nissinin uusien Air 1- ja Air R -lähettimien kanssa voidaan salamaa ohjata langattomasti ja jäyttää orjasalamana. Päivänvalossa kuvattaessa voidaan käyttää High-Sync-salamatäsmäystä, joka mahdollistaa jopa 1/8000 sekunnin suljinajalla kuvaamisen.

Conclusion

Joustava ja monipuolinen salama sekä valo- että videokuvaukseen. Säädöt ovat intuitiivisia, muotoilu on hyvä ja laite on pienikokoinen.
Varautumisaika on pitkä. Emme mielestämme päässeet yhtä hyvään valovoimaan kuin suuremmilla salamoilla, joilla on sama ohjeluku.

Ominaisuudet

Merkki
Nissin