Brother DCP-J752DW

Arvioitava Brotherin monitoimitulostin on monipuolinen laite, jossa on paljon hyviä toimintoja. Tulostimen nopeus ja kuvanlaatu voisivat olla tosin parempiakin.

#Tulostimet #Brother
7.8

Brother on keskittynyt enemmän monitoimitulostimiin kuin varsinaisiin valokuvatulostimiin, ja DCP-J752DW on sen uusin monitoimitulostin. Se ei vie kovin paljon pöytätilaa. Laitteen pinta on himmeän musta, ja etupuolella olevaa käyttöpaneelia hallitsee 2,7 tuuman värillinen kosketusnäyttö. Paneelin avulla hallitaan kaikkia laitteen toimintoja. Paneelia voidaan kääntää ylöspäin. Näyttö reagoi kosketukseen ripeästi ja valikko on selkeä. Valikosta hallitaan myös langattomia toimintoja. Laitteelle voi lähettää tulostustöitä langattomasti, ja lisäksi on mahdollista tulostaa pilvipalvelun kautta. Brotherin tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Flickristä tai Google Drive -tallennuspalvelusta voidaan tulostaa suoraan. Älypuhelimen käyttäjä voi ladata ilmaisen Brother Print & Scan -sovelluksen ja tulostaa suoraan puhelimesta. Tämä toimii hyvin.

Pitkät tulostusajat

Tulostimessa on neljä värisäiliötä – syaani, keltainen, magenta ja musta – jotka on helppo vaihtaa edessä oikealla olevasta luukusta. Ratkaisu on kätevämpi kuin niissä tulostimissa, joissa pitää avata koko kansi. Tulostusnopeus voisi olla parempikin. A4-testisivun tulostaminen kesti parasta laatua käytettäessä yli neljä minuuttia. Kun laatua laskettiin, tulostusaika putosi kahteen minuuttiin, ja huonoimmalla laadulla aika oli 47 sekuntia. Tuolloin kuvanlaatu oli jo selvästi huonontunut. Kannattaa ehdottomasti olla kärsivällinen ja käyttää parasta tulostuslaatua, jotta värit olisivat mahdollisimman hyvät. Kokonaisuutena kuvanlaatu ei ole kummoinen. Värit ovat melko vaimeat. Tämä pätee etenkin ihonväriin ja vihreisiin sävyihin, kun taas siniset sävyt toistuvat hyvin. Yksityiskohtien toisto voisi olla parempikin.
DCP-J752DW:n skannaustarkkuus on 1200 x 2400 ppi. A4-sivun skannaaminen tarkkuudella 1200 x 1200 ppi kesti kaksi minuuttia ja 24 sekuntia. Tulos on hyvä ja laatukin oli asiallinen.

Arvio

Brother DCP-J752DW on kohtuuhintainen tulostin, jossa on paljon hyviä toimintoja. Käyttömukavuus on hyvä. Sama pätee langattomiin toimintoihin. Tulostusajat ovat pitkiä, mikä olisi helpompi hyväksyä, jos tulostuslaatu olisi erinomainen. Sitä se ei kuitenkaan ole. Värit saisivat olla voimakkaammat ja yksityiskohtien toistossa on parantamisen varaa.

Ominaisuudet

Merkki
Brother