Brother MFC-J4510DW

Brotherin uuteen monitoimitulostimeen paperi syötetään poikittain. Tulostuksen pitäisi sen ansiosta sujua nopeammin. Kokeilimme tulostusnopeutta ja laatua käytännössä.

#Tulostimet #Brother
8.6

MFC-J4510DW on Brotherin uuden Print 3.0 tulostinsarjan ensimmäinen monitoimitulostin. Tulostinsarjan erikoispiirre on paperinsyöttötapa. Paperi menee tulostimeen pitkä sivu edellä. Valmistajan mukaan se nopeuttaa tulostamista.
Ulkomuodoltaan harmaa ja musta tulostin on tyylikkäämpi kuin mitä Brotherin laitteilta on totuttu odottamaan. Mieleen tulee, että ulkomuodon ja pyöristettyjen kulmien innoittajana ovat olleet Canonin Pixma-sarjan laitteet. Lopputulos on kuitenkin hieman kömpelömpi. Tulostimessa on neljä erillistä värisäiliötä. Testissä käytettiin Brotherin Innobella-värejä. Paperityyppi oli Premium Plus Glossy Photo Paper. Valokuvapaperi syötetään tulostimen alareunasta. Paperialusta pitää vetää täysin auki. Se on hankalaa, jos tulostettavana on vain yksi kuva, mutta kätevää, kun tulostetaan koko nippu.
Tulostimen työskentelyn voi kuulla selvästi. Melusta ei varsinaisesti ole kysymys, mutta äänettömäksi tulostinta ei voi kehua. Kun tulostettiin vaakakuvia (Landscape), tulostin jätti reunoilta hiukan tulostamatta, vaikka sekä ajuri että ohjelmisto oli säädetty vaakakuvan tulostusta varten. Ratkaisu oli kääntää arkki, mutta se on varsin epätarkoituksenmukainen menetelmä. Sen sijaan pystykuvien (Portrait) tulostaminen sujui ongelmitta.
Yhden A4-kuvan tulostaminen kesti runsaat kaksi ja puoli minuuttia, mikä ei ole kovin nopea tulos. Tulostusjälki oli varsin hyvä, ja etenkin ihon värit olivat luonnolliset. Värit ovat kylläiset ja yksityiskohtien toisto erinomainen. Musta olisi voinut olla hiukan mustempaa, mutta musta on tasaista eikä värivirhettä esiinny. Kontrastikin on kunnossa, samoin terävyys.
Kätevä piirre on se, että mobiililaitteista, kuten iPadista ja iPhonesta, voi tulostaa kuvia langattomasti wi-fi-yhteyden kautta. Toinen hyvä ominaisuus on se, että tulostuksessa ja skannauksessa voi olla yhteydessä suoraan sosiaalisiin medioihin ja pilvipalveluihin, kuten esimerkiksi omaan Facebook- tai Flickr-tiliin.

Arvio

Tulostin on tyylikkäämpi kuin mitä Brotherin laitteilta on totuttu odottamaan. Silti se näyttää hieman kömpelöltä. Laite tulostaa näyttäviä valokuvia keskinkertaisen nopeasti. Käyttömukavuudessa on joitakin puutteita, mistä aiheutui erinäisiä epäonnistuneita tulosteita. Hyviin ominaisuuksiin kuuluvat langaton tulostus ja yhteydet sosiaalisiin medioihin.

Ominaisuudet

Merkki
Brother