Brother MFC-J680DW

MFC-J680DW on selvästi alle parin sadan euron työhevonen.

#Tulostimet #Brother
7.5

MFC-J680DW on selvästi alle parin sadan euron työhevonen. Sillä pystyy skannaamaan, kopioimaan, tulostamaan, lähettämään fakseja ja tulostamaan A4-kokoisia kuvia. Maininnan arvoista on Brotherin tyylikäs musta ulkoasu ja melko pieni koko.
Yhdistäminen langattoman verkon kautta kestää alle minuutin. Sen jälkeen tulostaminen on helppoa esimerkiksi Applen AirPrintin ja Google Cloud Printin kautta tai suoraan Facebookista. 2,7 tuuman kosketusnäytön avulla kuvien skannaaminen on helppoa. Skannatut kuvat voi lähettää suoraan vaikka Dropboxiin.
Tulostin käyttää neljää erillistä mustesäiliötä. Paperinsyöttöaukkoja on kolme. Tulostaminen onnistuu kaksipuoleisesti. Tulostin pitää meteliä ja heiluu tulostuksen aikana. A4-arkin tulostaminen parhaalla laadulla kesti viisi minuuttia ja 36 sekuntia. Terävyys ja yksityiskohtien toisto on kelvollista. Väreissä on liian vähän kylläisyyttä ja syvyyttä. Ihon sävyt toistuvat keltaisina. Mustavalkokuviin kaipaisi kontrastia ja tummuutta. Normaalilaatuinen tuloste syntyy noin kahdessa minuutissa. Tasaisissa pinnoissa näkyy raitoja. 10 x 15 senttimetrin kuva tulostui minuutissa ja 26 sekunnissa.
Jos tulostinta käyttää pääasiassa kuvien tulostamiseen, kannattaa laitteesta maksaa lähes satanen enemmän ja ostaa jokin kilpailijoista.

Arvio

Langaton yhdistäminen on helppoa. Tavallisten tulosteiden tekeminen ja skannausten tallentaminen onnistuu suoraan pilvipalveluihin.
Pitää meteliä eikä jälki ole paras mahdollinen. Mustavalkoisissa kuvissa kontrasti ovat loivia. Varjot jäävät vaaleiksi. Ei sovi valokuvatulostimeksi.

Ominaisuudet

Merkki
Brother