Canon imagePROGRAF PRO-1000

Luokkansa iso poika

#Tulostimet #Canon
8.8

Pro-1000 on ensimmäinen Canonin tulostin, jossa on sen ammattilaisobjektiiveista tuttu punainen rengas. Laite on melkoinen järkäle, jonka nostamiseen kirjoituspöydälle vaaditaan kaksi vantteraa ihmistä: 32 kiloa ja pisin sivu 72 cm. Tällä hirviöllä pystytäänkin sitten tulostamaan A2-arkki reunaan saakka, mihin kuluu aikaa kymmenen minuuttia ja risat. Jälki on todella hyvää. Värit ovat kylläiset ja syvät. Kaikki ihonväristä kukkien kirkkaaseen punaan on hyvän näköistä. Ote ei yleensäkään lipsu lainkaan, kun on tavoitettava vaikeidenkin kohteiden värit. Mustavalkotulosteissa ei ole värivirhettä sen ansiosta, että 12 väripatruunasta neljä on mustan ja harmaan sävyjä. Yksi patruuna on kirkaslakkaa, joka levitetään värien päälle. Patruunat ovat reiluja, kooltaan 80 ml, minkä tulisi riittää 100–600:aan A2-valokuvatulosteeseen. Niiden kaikkien vaihtaminen maksaa noin 560 euroa.

Arvio

Todella syvät värit ja erinomaiset tulosteet. Myös mustavalkotulostus on hyvää ja täysin ilman värivirhettä. Tulostaa reunoja myöten A2-kokoon.
Valtavan suuri ja raskas. Myös hinta iskee kuvausbudjettiin syvän loven, ja mustepatruunoita varten on hellitettävä kukkaron nyörejä uudelleen.

Ominaisuudet

Merkki
Canon