Canon Pixma iX6850

Nyt voidaan tulostaa suureen kokoon todella edulliseen hintaan. Näyttö on säästetty pois, ja rajat tulevat vaativalla käyttäjällä vastaan. Miksi siis kuitenkin ihastuimme tähän laitteeseen?

#Tulostimet #Canon
9.0

Canon iX6850:lla pääsee tulostamaan omia kuvia A3+ -kokoon reilun kahden sadan euron hintaan, joten pystyimme tuskin odottamaan ensimmäisiä testiliuskoja. Ne olivat varinkin hinta huomioiden todella hyviä. Vertasimme kuvanlaatua Canonin tehokkaaseen Pixma MG7150 -monitoimitulostimeen, ja ne olivat tasaväkisiä. Harmaasävyt ovat puhtaita ilman värivirheitä, eivätkä yhtenäisille pinnoille muodostunut rakeita. Värit ovat kirkkaat ja kylläiset, ja vain ihon väri oli joskus mielestämme liian punertava. Varsin hyvä suoritus vain viidellä mustepatruunalla. Vertasimme kuvanlaatua lisäksi lähes kolme kertaa kalliimpaan Canon Pixma Pro-100:aan, joka myös tulostaa A3+ -kokoon. IX6850:n tulosteiden terävyys on hyvä, mutta suorassa vertailussa kävi ilmi, että Canon on lisännyt värikylläisyyttä. Se tekee kyllä kuvista houkuttelevan näköisiä, mutta värit eivät ole aivan todenmukaiset, koska punaisen sävyt pyrkivät hallitsemaan kuvia.

Ei liikaa kompromisseja hinnan vuoksi

Tulostusnopeus on varsin hyvä, sillä A4-arkin tulostaminen kestää parhaalla laadulla kaksi minuuttia ja 13 sekuntia, ja A3-arkin puolestaan kolme minuuttia ja 45 sekuntia. Laitteen melu on miellyttävän vähäinen eikä muodostu häiritseväksi, vaikka istuisi aivan kojeen vieressä.

Canon on riisunut muutamia ominaisuuksia pitääksen hinnan kurissa. Näyttöä ei ole, mutta laitetta on helppo hallita mukana tulevalla ohjelmalla. On myös huomattava, että paperi syötetään ylhäältäpäin eikä vaakatasossa takaa, joten poikkeuksellisen vahvalle paperille tulostettaessa saattaa ilmetä ongelmia. Kuitenkin esimerkiksi Canon Pro Platinumin kaltaista paksua paperia voidaan hyvin käyttää, mikä on hintaan nähden aivan riittävästi. Wi-fiä ei onneksi ole karsittu pois, joten iX6850:ää voidaan hyvin käyttää kodin ainoana tulostimena, ja mustekuluista voidaan säästää noin 30 prosenttia käyttämällä suuria XL-mustepatruunoita.

Arvio

Laite antaa rahalle todella paljon vastinetta, koska kuvanlaatu on Canonin korkeaa laatua ja tulosteet hyviä A3+ -kokoon saakka. Värit ovat kirkkaat ja kylläiset, ja on siirryttävä selvästi kalliimpiin malleihin, ennen kuin kuvanlaatu paranee silminnähden. Näytön puuttumisella ei juuri ole merkitystä, ja hintaan kuuluu kuitenkin erinomainen wi-fi.

Ominaisuudet

Merkki
Canon