Canon PIXMA MG6350

Canonin uusi monitoimi-tulostin on vain 14,8 senttimetrin korkuinen. Laitteessa on skanneri, kuusi värisäiliötä ja wi-fi-verkko- yhteysominaisuus.

tekijä Välineopas #Tulostimet #Canon
8.9

Monitoimitulostimet olivat vielä pari vuotta sitten kookkaita laitteita. Ajat ovat muuttuneet, ja Canon Pixma MG6350 ei ole sen suurempi kuin tavallinen A4-koon mustesuihkutulostin. Tulostimen korkeus on vain 14,8 cm, ja se on vähän, kun ottaa huomioon, että yksiin kuoriin on pakattu skannaukseen ja kopiointiin tarvittava yksikkö, tulostuspää ja kuusi erillistä värisäiliötä. Canon kulkee samoja polkuja kuin HP, jolla on vielä matalampia monitoimilaitteita, kuten noin 10 senttimetrin korkuinen Envy 110. Yksi MG6350:n mataluuden syy on se, että siinä ei ole perinteistä pystyä paperialustaa. Sen asemesta tulostimessa on kaksi vaakatasossa olevaa paperialustaa, joista ylempi on tarkoitettu valokuvapapereille ja alempi tavalliselle A4-tulostuspaperille. Ratkaisu on sinänsä kätevä, mutta aikaisempiin malleihin verrattuna paperin lisääminen ja värisäiliöiden vaihtaminen on hiukan hankalampaa.

Langatonta tulostusta

Pixma MG6350:ssä on langaton wi-fi- verkkoliitäntä, joten sillä voi tulostaa ilman kaapeleita niin tietokoneesta, matkapuhelimesta kuin taulutietokoneestakin. Vaikka tulostin on pienikokoinen, sillä voi tulostaa suoraan tulostuskelpoisille cd- ja dvd-levyille. Tähän käytetään alemmassa paperialustassa olevia ohjaimia.
Tulostimen ohjelmiston asennus kesti kolmetoista minuuttia ja kaksikymmentä sekuntia. Yhden A4-kokoisen kuvan tulostaminen reunasta reunaan kesti vain kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia, kun käytettiin parasta tulostuslaatua. Tavallisen 10 x 15 senttimetrin valokuvan valmistuminen kesti minuutin ja 15 sekuntia, mikä on hyvä tulos.
Tulostimen pisarakoko on yksi pikolitra. Värit ovat luonnolliset ja kylläiset, kontrasti hyvä, eikä mustavalkokuvan sävyissä näy minkäänlaista värivivahdetta. Terävyyskin on asiallinen, joskaan ei huipputasoa, onhan kyseessä sentään monitoimilaite eikä Canonin Pro-sarjan ammattitulostin. Kaksipuolinen tulostaminen on mahdollista. A4-kuvan skannaus kesti 12 sekuntia. Kun tulostinta ei käytetä, se siirtyy automaattisesti lepotilaan.

Arvio

Pixma MG6350 tuottaa todella hyviä tulosteita, joiden värit ovat lämpimät ja luonnolliset ja kontrasti hyvä. Kaiken lisäksi sen tulostusnopeus on ripeä. Pienen koon takia värisäiliöiden vaihtaminen ja paperin lisääminen kahdelle paperialustalle on hieman hankalaa. Hinnaltaan MG6350 on varsin edullinen.

Ominaisuudet

Merkki
Canon