Canon PIXMA PRO-10

Pro-10 on Canonin uusi A3+-tulostin. Siinä on langaton verkkoliitäntä, ja uuden ohjelmiston ansiosta tulostaminen elementsistä ja lightroomista on helppoa.

#Tulostimet #Canon
9.0

Pixma Pro-10 on Canonin A3+-koon puoliammattilaistulostimien uusi huippumalli. Se on perinyt Pixma Pro-1-ammattimallista Lucia-värit, joihin kuuluu myös erityinen Chroma Optimizer -värisäiliö. Sen avulla kuvaan lisätään viimeinen, kiiltävä värikerros. Tämän pinnoitteen ansiosta kuvissa on tasainen ja heijastelematon pinta. Testissämme havaittiin, että tällä väritekniikalla Canonin kiiltäviin valokuvapapereihin, joita ovat Plus Glossy II, Pro Platinum ja uusi Pro Luster, saadaan kauniin kiiltävä pinta, jolloin lopputulos muistuttaa pimiöaikakauden baryyttipaperille tehtyjä näyttelyvedoksia. Tulostimessa on kymmenen värisäiliötä. Värintoisto on erittäin luonnollinen, ja etenkin ihonväri toistuu hämmästyttävän hyvin. Kontrastikin on tasapainoinen myös silloin, kun kohde on kuvattu vastavalossa. Kuvat ovat erittäin teräviä, ja etenkin mustavalkokuvia tulostettaessa huomaa selvästi, miten kauniita liukusävyjä tulostin saa aikaan. Eikä mustavalkoisissa tulosteissa ole häivääkään värivirheestä.

Onnistunut ohjelmisto

Canon on varustanut isot tulostimensa langattomalla verkkoliitännällä, joten myös Pro-10 voi olla kaikkien saman verkon käyttäjien käytettävissä. Myös iPadista ja iPhonesta voi tulostaa langattomasti AirPrint-tekniikalla. Esimerkiksi Photoshopiin ja Lightroomiin on saatavana uusi Print Studio Pro -liitännäinen, joka korvaa pitkään palvelleen Easy-Photo Print Pro -ohjelmiston. Tulostaminen on nyt todella helppoa, kun ohjelmiston avulla voi valita käytettävän paperityypin sekä sopivan icc-profiilin. Tulostinohjaimessa on uusi Pro Mode -väriprofiili, joka varmistaa, että tulostetut värit ovat samanlaiset kuin tietokoneen näytössä näkyvät värit.
Mikään ammattitason A3+-tulostin ei ole nopeushirmu, ja tämä pätee myös Pro-10:een. Parasta laatua käytettäessä yhden A3+-arkin tulostaminen reunasta reunaan kesti seitsemän minuuttia ja 47 sekuntia. Vauhtia ei voi kehua nopeaksi, mutta tuloste on odottamisen arvoinen. A4-kuvan tulostaminen kestää kolme minuuttia ja 42 sekuntia ja A3-kuvan kuusi minuuttia ja 50 sekuntia.

Arvio

Kun haluaa hyviä valokuvatulosteita, Pixma Pro-10 on helppokäyttöinen valinta. Se toistaa ihon sävyt hyvin, kontrastia on sopivasti ja terävyys on erinomainen. Tulostimelle voi tulostaa myös langattoman wi-fi-verkon kautta. Sen varustuksena olevan ohjelman avulla on helppo valita paperi ja icc-profiili.

Ominaisuudet

Merkki
Canon