Canon PIXMA PRO-100

Pro-100 on Canonin a3+-tulostinsarjan halvin ja nopein tulostin. Sen nopeus on huippumalliin verrattuna kaksinkertainen, mutta millainen on laatu?

#Tulostimet #Canon
8.8

Pixma Pro-100 on Canonin A3+koon tulostinsarjan pienin. Se korvaa mallin Pixma Pro 9000 Mark II. Tulostimessa on kahdeksan ChromaLife-tyyppistä värisäiliötä. Näitä liukoisia värejä käytetään myös monissa Canonin monitoimitulostimissa. Väreistä kolme on suunniteltu eritoten mustavalkotulostukseen. Canonin ammattimalleista Pro-10:ssä on kymmenen väriä ja Pro-1:ssä peräti 12 väriä. Näissä tulostimissa käytetään kalliita, tasaisen pinnan tuottavia pigmenttivärejä, jotka sopivat hyvin esimerkiksi näyttelyvedoksiin. Pro-100 on parisataa euroa halvempi kuin ammattimalli Pro-10, mutta halvempi hinta ei tarkoita sitä, että tulostuslaadussa olisi jotakin vikaa. Se on nimittäin erinomainen etenkin tulostettaessa kiiltävälle ja puolikiiltävälle paperille. Jos taas tulostetaan himmeäpintaiselle paperille tai käytetään erikoispapereita, värit eivät pääse oikeuksiinsa. Kalliimmat mallit Pro-1 ja Pro-10 sopivat tällaiseen käyttöön pigmenttiväriensä ja värien määrän takia paremmin.

Hyvä harmaa vaatii monta värisäiliötä

Värit ovat hyvät, mutta hieman viileämmät kuin ammattimalleissa. Ero näkyy etenkin ihon sävyissä. Kun tulostetaan mustavalkoisia kuvia mattapintaiselle paperille, pitää valita tulostimen ajuriohjelmasta harmaasävytulostus, jotta sävyt olisivat parhaat mahdolliset. Silloin harmaasävyt ovat hyvät ja täysin värivirheettömät, koska tulostukseen käytetään kolmea harmaasävyväriä. Terävyydeltään ja yksityiskohdiltaan Pro-100:n tulosteet ovat oikein hyviä.
Nopeusmittauksissa Pro-100 sai paremmat tulokset kuin ammattimallit. A3+-testisivu valmistui neljässä minuutissa ja 45 sekunnissa ja A3-sivu kolmessa minuutissa ja 44 sekunnissa. Pro-1 ja Pro-10 joutuivat työskentelemään A3-työn kimpussa kaksi kertaa pidemmän ajan. Ero johtuu ammattimallien suuremmasta värimäärästä ja erilaisesta väriainetyypistä ja siitä, että niiden tulosteiden päälle tulee kirkasmustepinnoite. A4-sivun tulostukseen Pro-100 tarvitsi kaksi minuuttia ja kaksikymmentä sekuntia. Pro-100:n wi-fi-liitännän ansiosta sillä voi tulostaa langattomasti.

Arvio

Pixma Pro-100 tekee erinomaisia tulosteita etenkin kiiltävälle paperille. Laite on hyvä valinta, jos erikoispapereille ei tulosteta kovin usein. Jos taas halutaan käyttää runsaasti erikoispapereita, on parempi valita 200 euroa kalliimpi Pro-10. Sen värintoisto on parempi, mutta tulostusvauhti selvästi hitaampi.

Ominaisuudet

Merkki
Canon