Epson Expression Home XP-415

Pienikokoinen XP-415 tulostaa kuvia suoraan taulutietokoneelta tai puhelimesta, olipa käyttäjä missä tahansa. Se ei ole varsinainen pikakiitäjä, mutta tätä kuvanlaatua kannattaa odottaa.

#Tulostimet #Epson
8.6

Ne ajat, jolloin monitoimitulostin täytti suurimman osan kirjoituspöytää, ovat ohi. Nykyään useimmat monitoimitulostimet painavat alle viisi kiloa ja ne voidaan sijoittaa huomaamattomasti hyllylle. Siitäkin huolimatta on pakko panna tyytyväisyydellä merkille Epson Expression Home XP-415:n pieni koko, kun sen ottaa laukusta esille. XP-415:n mitat ovat 39 x 30 x 14,5 cm ja painokin ainoastaan 4,3 kiloa. Mallia on saatavana sekä mustana että valkoisena.
Tulostin on helppo yhdistää kodin langattomaan verkkoon. Se osaa myös tulostaa suoraan älypuhelimelta tai taulutietokoneelta iPrint-sovelluksen avulla. Kun ollaan ulkona maailmalla, voidaan dokumentit tai valokuvat lähettää sähköpostilla suoraan tulostimelle ja ottaa kuvat tulostustasolta kotiin tultua. Scan-to-Cloud -toiminnolla voidaan tiedostoiksi luetut dokumentit siirtää suoraan pilvipalveluun, kuten esimerkiksi Dropboxiin. Tulostin tukee lisäksi sekä Google Cloud Printiä ja Applen AirPrintiä.
Tulostimen langattomien ominaisuuksien käyttäminen on nopeata ja helppoa. Tulosteiden odottelussa kärsivällisyyttä sitten tarvitaankin. A4-liuskan tulostaminen reunasta reunaan ja parhaalla laadulla kestä peräti viisi minuuttia ja 34 sekuntia. Toiseksi parhaalla laadulla XP-415 selviää tehtävästä kolmessa minuutissa ja viidessä sekunnissa. Silloin tulosteet ovat kuitenkin yleensä hieman rakeisempia.

Hyvät ihon sävyt

Parasta tulostuslaatua kannattaa kuitenkin odottaa. Värit ovat luonnolliset ja kylläiset, ja yksityiskohdat toistuvat hyvin. Tulosteet tuppaavat olemaan hitusen liian jyrkkiä, mutta ihon sävyt toistuvat todella kauniisti. Mustavalkokuvat eivät ole täysin neutraaleja. Niillä on taipumusta hieman kultaan vivahtavaan sävyyn.
Tulostimessa käytetään neljää Epson Claria-Home -tyyppistä mustepatruunaa. Sen pisarakoko on kolme pikolitraa. Tulostimen tarkkuus on suurimmillaan 5760 x 1440 dpi.

Arvio

Epson XP-415:ssä on hyviä langattomia ominaisuuksia, joiden avulla on helppoa tulostaa tietokoneelta tai puhelimesta. Laitteen kuvanluku- ja kopiointiominaisuudet ovat nekin kunnossa. Tulostuslaatu ja yksityiskohtien toisto on hyvä, värit todenmukaiset ja kylläiset. Epsonin heikoin kohta on laitteen hitaus parhaalla tulostuslaadulla.

Ominaisuudet

Merkki
Epson