Epson Expression Photo XP-850

Epsonin uusi huippumalli on 40 prosenttia aikaisempia malleja pienempi, ja kaikki toimii langattomasti. Saako moni-toimilaite kaiken irti kuudesta eri mustepatruunasta?

#Tulostimet #Epson
9.2

Vain muutama vuoksi taaksepäin olivat saatavilla olevat monitoimitulostimet suuria, tympeitä möhkäleitä, jotka painoivat yli 12 kiloa.
Vaan eivät ole enää. Epson Expression Photo XP-850 painaa vain 8,7 kiloa, ja valmistaja sanoo, että se on 40 prosenttia pienempi kuin Epsonin aikaisemmat monitoimitulostimet. Se on siis hyvin pieni. Tulostamisen alkaessa työntyy moottoroitu paperitaso ulos etupuolelta. Tämä on kätevä tapa piilottaa ärsyttävät ulokkeet ja estää tulostuksen turha keskeytyminen.

Langatonta A:sta Ö:hön

Tulostin ja tietokone voidaan luonnollisesti yhdistää toisiinsa johdolla, mikä kuitenkin tuntuu jo toivottoman vanhanaikaiselta. Tulostin nimittäin etsii kodin langattoman verkon aivan omin päinsä, minkä jälkeen käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa verkon salasana.
Kun Epsonin Epson Connect -internetpalvelu on otettu käyttöön, laitteella voidaan tulostaa, lukea kuvia ja tekstiä tiedostoiksi tai faksata suoraan lähettämällä dokumentti tulostimen omaan sähköpostiosoitteeseen. Lomakuvat voidaan siis tulostaa vaikka hotellista jo ennen kotiinlähtöä. Älypuhelimesta tai iPadista taas voidaan tulostaa Apple AirPrintin tai Google Cloud Printin kautta. Wi-Fi Direct printin avulla tulostin voidaan vieläpä liittää muihin wi-fi-laitteisiin tarvitsematta edes liittää tulostinta langattomaan verkkoon. Todella kätevää.
XP-850 käyttää kuutta erillistä mustepatruunaa ja tulostaa kohtalaisella 1,5 pikolitran pisarakoolla. Kuvanlaatu on erittäin hyvä, värit todenmukaiset ja ihonväri erinomainen. Jotkut ehkä toivoisivat väreihin enemmän potkua, mutta Epson pitää kaikeksi onneksi todenmukaisuutta parempana kuin värikylläistä mielikuvitusmaailmaa. Tulostimen harmaasävyt toistuvat varsinkin varjoalueilla todella hienosti ja sävykkäinä ja kokonaan ilman värivirheitä. Ammattitulostimiin verrattuna XP-850:n terävyyskin näyttää olevan varsin pitkälle oikeansuuntainen.
Tulostusajat ovat kohtalaiset. A4-kuvan tulostamiseen menee vain minuutti ja kaksitoista sekuntia. Myös cd:n tai dvd:n pinnalle voidaan tulostaa.

Arvio

Epson XP-850 on hyvin pienikokoinen monitoimitulostin, jossa on paljon hyödyllisiä toimintoja, ja kaikki toimii langattomasti. On hienoa, että sillä voidaan tulostaa suoraan sähköpostitse tai älypuhelimesta. Samalla kuvanlaatu on erinomainen. Värit ovat luonnolliset ja harmaasävyt sävykkäitä.

Ominaisuudet

Merkki
Epson