Epson expression Premium XP-810

Epson XP-810 on kirjoituspöydällä tyylikäs tulostin, jota ei tarvitse piilotella. Siinä on kääntyvä nestekidenäyttö, joten sen katselukulman voi säätää itselleen sopivaksi.

#Tulostimet #Epson
6.9

Laitteen pinta on kiiltävän musta, ja sellaisessa pinnassa pöly näkyy helposti. Tulostimen käyttöönotto sujui ongelmitta, mutta vei oman aikansa. Sen jälkeen käytössä on hyvin monipuolinen laite, joka toimii muun muassa telekopiolaitteena, jos käytössä on lankapuhelinliittymä.
Tulostimen pohjassa on kaksi paperialustaa. Tulostuskelpoisille cd-levyille tulostettaessa tarvittavalle pitimelle on oma paikkansa. Paperialustojen toiminnassa oli pieniä hankaluuksia. Alustat oli helppo työntää liian pitkälle, ja jos niitä ei työnnä riittävän pitkälle sisään, ne haittaavat näytön kallistamista.
Tulostimen toimintamelu ei ole kovin häiritsevä, ja meluksi mitattiin kohtuulliset 54 desibeliä. Valokuvatulosteiden laatu oli yleensä asiallinen. Kuvien värit olivat kylläiset, mutta niissä esiintyi myös hiukan magentaa värivirhettä, minkä takia lämpimät sävyt eivät olleet aivan puhtaita. Siirtymien laatua heikentää se, että tumman ja vaalean välillä ei ole aivan riittävästi välisävyjä. Kuvanlaadun arvosanaa alensivat mustavalkoisissa kuvissa usein esiintyvä värivirhe sekä varjoalueiden sävyntoiston ongelmat.

Arvio

Valokuvatulostimella pitäisi saada laadukkaita mustavalkotulosteita, ja siihen XP-810 ei pysty. Paperialustoissakin oli vähän ongelmia, mutta tulostin on hiljainen ja tyylikäs.

Ominaisuudet

Merkki
Epson