Epson expression Premium XP-850

XP-850 on monipuolinen laite, jolla voidaan tulostamisen, skannaamisen ja kopioimisen lisäksi myös faksata, mikäli käytössä on lankapuhelinliittymä. Skanneri- ja kopiointiosassa on arkinsyötin.

#Tulostimet #Epson
8.4

Skannerin kansi voidaan nostaa esimerkiksi kirjan kopioimista varten, mutta kopioitava kohde saa olla enintään yhden sentin paksuinen. Paperialustoja on kaksi, joten tulostimessa voi olla samanaikaisesti A4-paperia sekä pienempiä valokuvapapereita.
Tämä Epsonin laite on testin kallein, ja sen takia odotukset sen tulostuslaadusta olivat suuret. Laitteen kuvanlaatu onkin hyvä. Yksityiskohdat toistuvat hyvin, samoin varjoalueiden sävyt. Kuvissa on yleensä runsaasti värikylläisyyttä. Kylläisyyttä on kuitenkin toisinaan niin runsaasti, että etenkin ihon sävyt kärsivät, sillä ne saattavat joskus toistua oranssiin vivahtavina. Epsonin vähän halvemmassa mallissa XP-810 havaittiin taipumusta magentaan värivirheeseen, ja sitä esiintyy myös XP-850:ssä.
Valokuvia tulostettaessa XP-850:n käyttömukavuus on hyvä. Arvosanasta lähti kuitenkin pari desimaalia siksi, että testin aikana emme onnistuneet skannaamaan kuvia suoraan tietokoneelle. Lopulta luovutimme ja aloimme skannata muistikortille. Sen kautta tekstit ja kuvat saatiin kopioiduksi tietokoneeseen ongelmitta.

Arvio

Epson toimitti testin kalleimman monitoimitulostimen, joka sijoittui kuitenkin toiseksi. Se on järkevä, hyvin suunniteltu laite, jossa on monipuoliset toiminnot ja hyvä kuvanlaatu.

Ominaisuudet

Merkki
Epson