Epson SureColor SC-P600

SureColor SC-P600 on Epsonin A3+-tulostimien uusi huippumalli. Siinä on langaton wi-fi-yhteys, kosketusnäyttö ja uudentyyppiset musteet, joiden ansiosta etenkin mustavalkolaatu on erinomainen.

#Tulostimet #Epson
8.9

Mustavalkoisten valokuvatulosteiden laadussa Epson on aina ollut kärkipäässä. Epsonin A3+-valokuvatulostimien huippumalli SureColor P600 vahvistaa tätä vaikutelmaa.
SureColor on Epsonin uusi tulostinsarja, jossa käytetään uusia Ultrachrome HD -musteita. Niiden luvataan tuottavan erittäin pehmeät harmaasävyjen väriliu’ut. Emme ole kovin usein nähneet näin vivahteikkaita harmaasävyjä, joissa erottuu sävyjä jopa syvimmissä varjoissa.
Tulostimessa on yhdeksän värisäiliötä, joista neljä on erilaisia mustan muunnelmia. Säiliöt ovat reilunkokoisia, 25,9 ml, mikä harventaa säiliönvaihtoja. Väreistä Photo Black ja Matte Black käyttävät samaa suutinta, ja tulostin valitsee haluttaessa automaattisesti paperityypin mukaan, kumpaa käytetään. Mustan värin vaihto kestää kolmisen minuuttia, koska suutin on puhdistettava joka vaihdon yhteydessä. Puhdistukseen kuluu myös jonkin verran mustetta.

Pieni näyttö

Tulostimessa on kyllä kosketusnäyttö, mutta sen koko on vain 2,7 tuumaa, ja tämän takia kuvakkeisiin ei ole helppoa osua sormella. Tulostimen langaton wi-fi-verkkoyhteys toimi moitteettomasti, tulostettiinpa sitten tietokoneesta, puhelimesta tai taulutietokoneesta.
Tulostimessa on kolme paperilokeroa, ja myös rullapaperille voi tulostaa. Käyttömukavuus on hyvä, mutta ohjelmisto voisi olla parempikin. Parempi ohjelmisto on esimerkiksi Canonin malleissa Pixma Pro-1 ja Pro-10, jotka ovat P600:n kilpailijoita. Hinnan ja väritulosteiden laadun suhteen P600 sijoittuu näiden kahden väliin. P600:n tulostustarkkuus on 5760 x1440 dpi ja pisarakoko kaksi pikolitraa. Kuvat ovat teräviä ja värit luonnollisia, mutta eivät niin kylläisiä ja sävykkäitä kuin Canonin mallissa Pro-1. Mustavalkotulosteiden laatu on erinomainen, ja tässä Epson on Canoneita parempi. Sen mustavalkokuvissa on enemmän harmaan sävyjä ja kerrassaan erinomainen kontrasti.

Arvio

Jos haluaa laadukkaita A3+-kokoisia mustavalkovalokuvia, Epson SureColor SC-P600 on se tulostin, joka kannattaa valita. Sillä saa erittäin hienoja kuvia, joissa on runsaasti harmaan sävyjä ja yksityiskohtia syvissäkin varjoissa. Myös väritulosteet ovat hienoja. Laitteessa on wi-fi-liitäntä ja kosketusnäyttö, ja sillä voi tulostaa rullapaperille.

Ominaisuudet

Merkki
Epson