HP ENVY 120 e-All-in-One

HP:n uusi monitoimitulostin on tyylikäs laite. Kuvat voi lähettää tulostettavaksi langattomasti wi-fi-yhteyden kautta, ja tulosteiden laatu on hyvä. Ihon sävyt ovat kuitenkin hieman hankalia.

#Tulostimet #HP
8.7

Envy 120 on erittäin tyylikäs monitoimitulostin. Sen erityispiirre on skanneri, jossa on lasinen kansi ja johon asiakirjat sijoitetaan poikkeuksellisesti skannattava puoli ylöspäin. Laitteen korkeus on vain 11 cm. Sen etupuolella on iso käyttöpaneeli, jossa on 4,3 tuuman kosketusnäyttö. Paperin syöttö- ja tulostelokerot tulevat moottorin voimalla esiin, kun tuloste on valmistumassa tai kun tulostimeen pitää syöttää paperia, ja painuvat taas sisään, kun niitä ei tarvita.
Tulostimen käyttöönotto on yksinkertaista, eikä käyttäjän tarvitse tehdä muuta kuin asettaa kaksi värisäiliötä paikoilleen. Tulostimen asennus sujuu muutenkin vaivattomasti. Tulostuspaperit pannaan etupuolella olevaan lokeroon. Aina pelkkä paperin laittaminen lokeroon ei riitä, vaan sitä pitää vähän tönäistä, ennen kuin tulostin ryhtyy toimeen. Tulostuksen ääni on melko hiljainen, mikä on erinomainen asia.

Hyvät värit

HP:n tekemiä tulosteita kannattaa odottaa, eikä odotusaikaa voi moittia kovin pitkäksi. Kun kokeilun aikana tulostettiin A4-kokoinen valokuva ja paperina oli HP Premium Plus Glossy, tulosteen valmistuminen kesti hiukan yli puolitoista minuuttia, joten tulostusvauhtia voi pitää asiallisena. Vähän yksinkertaisemmassa tulosteessa voidaan päästä alle minuutinkin.
Tulosteiden laatu on hyvä, värit ovat kylläiset ja yksityiskohtien toisto hyvä. Musta toistuu puhtaasti, mutta kontrasti on suurehko, ajoittain jopa melkein liian jyrkkä. Ihon värit ovat hyvät, mutta eivät aivan niin luonnolliset kuin Epsonin mallissa Expression Premium XP-605, joka maksaa satakunta euroa vähemmän. HP:n tulosteiden terävyydessä ei ole sen sijaan moittimista.
Käyttäjä voi valita, liitetäänkö tulostin tietokoneeseen usb-liitännän vai langattoman wi-fi-lähiverkkoyhteyden kautta. Tulostin tukee myös Apple AirPrint -tulostusta, joten sillä voi tulostaa langattomasti iPadista ja iPhonesta. Kuvia voi tulostaa myös muistikortilta.

Arvio

Envy 120 e-All-In-One on tyylikäs ja hiljainen tulostin, joka on melkein työpöydän koriste. Se tekee kauniita väritulosteita. Tulosteiden terävyys on hyvä, mutta ihon värit voisivat olla paremmat ja luonnollisemmat. Kontrasti on melko suuri. Arvosanaa nostavat langattomat mahdollisuudet, kuten wi-fi-yhteys, kosketusnäyttö sekä hyvä käyttömukavuus.

Ominaisuudet

Merkki
HP